PREMI A LA NOSTRA ESCOLA GERMANA AL PERÚ

Camino GmDestacats

Els CSFA tenim una “escola germana” al Perú, titularitat com les nostres escoles de les Franciscanes Filles de la Misericòrdia (FHM). S’anomena Toni Real Vicens i es situa a ciutat de Trujillo i ha estat guardonada amb el primer Premi de Projectes Ambientals que atorga el govern de la regió.

Tots podem estar ben orgullosos per aquest guardó que és especialment important tenint en compte el context al qual es situa aquest centre escolar: els seus 260 alumnes provenen de famílies que viuen en condicions d’extrema pobresa, la majoria de les quals viu de l’extracció de fems a un dels abocadors més grans del món, conegut com El Milagro.

A través de l’obra social de les FHM, l’ONG MISOL, l’alumnat, d’entre 3 i 18 anys, tenen accés a educació, alimentació equilibrada i, molt important, perspectives de futur alternatives al treball en el abocador.

El premi ha estat atorgat pel projecte mediambiental que es desenvolupa en el col·legi i que inclou accions molt variades: des de la reutilització de les aigües grises, panell solar, biohort sostenible, elaboració de compostatge, així com la reducció i reutilització dels residus sòlids.

Els CSFA volem donar l’enhorabona a la nostra escola germana i mostrar la nostra fermesa en recolzar un dels nostres valors fonamentals: demostrar amb l’exemple que la protecció mediambiental també contribueix a aturar el desequilibri social.

Enhorabona companyes i companys del Toni Real Vicens! 👏🏼😀